Våra avelsston och deras avkommor

Doris day ett sto som presterar och levererar gång på gång...

Vårt sto Doris Day e. Desperados – Brentano II född 2007 är uppfödd av Henrich Ramsbrock. Hon vann allt hon har startade i som treåring under säsongen 2010 med sin ryttare Hermann Burger. Åtta segrar på raken! Avlutningen på säsongen kröntes med titeln Bundeschampioness för 3-åriga ridhästar och Championessa av Hannoveranarförbundets 3-åriga ston.
Domarnas kommentarer var följande;
   Idealisk modell med underbara propotioner. Traven har stor elasticitet, säker balans och orubblig takt. Galoppen har bra bakbensaktivitet med bibehållen rytm. Skritten är nära idealet.
Vid stotestet tidigare på säsongen fick Doris Day poängen 9 på typ, 9 på skritt, 9 på trav, 8,5 på galopp och 8,5 i ridbarhet. 
   Doris Day har i dag fyra avkommor den äldsta, Aretha Franklin (Fräulein)är ett svart sto efter Ampere född 2011. Hon har flyttat till Tyskland som avelssto. Den andra avkomman är tre år och heter Flexina också det ett svart sto men med fadershingst Flexio. Hon är under inridning och är dräktig med Rosario och fölar hemma på Skalkagården 2016. Doris Day har ett stoföl efter Ampere född 2014 och ett hingstföl också efter Ampere från 2015.

Dimma

Dimma är född 2009 e. Dimaggio - Rubinstein köptes av oss tidigt på våren från Stall Ramsbrock när hon fyllde tre år. Hennes stotest med beridaren Anna på ryggen gav följande poäng;8,5 för skritt, 8,5 för traven och 9,5 för galoppen. Testryttaren gav henne en 9.a för ridbarheten. 
Lite längre fram på säsongen kvalificerade hon sig till Deutche Elitstutenschau i Lienen samt till det Westfaliska stochampionatet. Detta gjorde hon med siffrorna 9 på skritt, 9 på trav och 9 på gemensamt intryck. Dimma avslutade sin 3-års säsong som vinnare av det Westfaliska stochampionatet. Avelsboxen nästa...
Dimma har har fått tre föl, ett hingstföl med Escolar som fadershingst och ett hingstföl efter Flexio 2015. I år 2016 har hon gett oss ett stoföl efetr Rosario.

Coquette

Coqette är ett svart SWB sto efter Sir Schölling - Chapman född 2005. Hon fick dubbeldiplom som treåring. Coqette har tjänstgjort som skolhäst vid Helsingborgs Ridgymnasium under några år men hon nu har klivit in i avelsboxen på heltid. Hon har fyra avkommor Caspian, Fideli, Fred och ett stoföl fött 2015.

Fideli, Coqettes andra föl, vann det regionala fölchampionatet i Nordvästra Skåne 2013.

Coqette och Fideli e.Flexio 2013

Caspian, svart vallack e. Christ - Sir Schölling är Coqettes första föl. Han fick dubbeldiplom som treåring och är en verkligt modern sporthäst både avseende typ och gång. 

StellA

Stella är mörkbrun, 174 cm, ett Hannoveranersto efter Stedinger - Contender född 2005. Hon är ädel högbent med mycket energi och har ett fantastiskt temperament, alltid arbetsvillig. Stella är utbildad till svår dressyr och har fått sitt första föl en hingst e. Flexio 2015.

Flexina

Flexina är 3 år 2015, svart sto efter Flexio - Desperados, Doris Days andra dotter. Hon betäcks med Rosario i år och det ska bli intressant att se om Doris skickat sina fina gener vidare till sin dotter. Efter detta föl som treåring ska hon utbildas i dressyr.

Vivianne

Vivianne är ett brunt sto född 2013 efter Vivant - Contender. Vi föll omedelbart för hennes fina inställning och utstrålning. Vivianne ska få ett föl innan hon börjar utbildas till sporthäst.Vårt val av hingst till henne blev Uriko.

Doris Day 2010 med Herman Burger
Dimma sommaren 2012
Fideli e. Flexio-Sir Schölling sommaren 2013
Caspian dubbeldiplom vid 3-årstest 2013